Bu sayfada yer alan tedavi ücretleri bilgisi İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi bölgelerde hizmet veren IDEA Klinik hekimlerini kapsamaktadır. Devlet hastanesi tedavi ücretleri veya diğer kurumların ücretleri farklılık gösterebilir.
Birçok Hastalığın Muayenesi Ücretsiz Yapılıyor!
Sağlık sorunlarınızın ne olduğu, ortaya çıkış nedenleri ve tedavisine dair merak ettiğiniz detaylara ulaşmak artık çok kolay. IDEA Klinik WhatsApp hattı ve ücretsiz muayene imkanı ile hizmetinizdeyiz. Varis, kıl dönmesi, ben aldırma, hemanjiom, el ve vücut siğilleri, tırnak batması, nasır, lekeler gibi birçok hastalığın muayenesi ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Tedavi Ücretleri Nasıl Belirleniyor?
Uygulanan tedavinin ücreti hastadan hastaya değişiklik gösterebilmekte. Peki neden böyle oluyor? Örneğin varis hastalarını ele alalım. Kliniğimize müracaat eden hastalardan birinde 1-2 mm kılcal damar problemi mevcutken, diğer bir hastada yıllarca ilerlemiş başparmak kalınlığına ulaşmış toplardamar genişlemesi olabilir. Bu iki hastanın tedavi süreci ve tedavide kullanılan ürünlerin maliyeti aynı olamaz. O nedenle birçok hastalığın tedavi ücretleri baştan tespit edilememektedir.
Bir diğer örnek olarak hemoroid hastalarını ele alalım. A hastası 2. derece yeni bir hemoroidle doktora müracaat ederken, B hastası yıllarca hemoroidle yaşamış 4. evreyle müracaat etmiştir. A hastası belki krem ya da RBL yöntemiyle tedavi edilirken, B hastası hemoroid ameliyatı ile tedavi edilmesi gerekebilir. Bu nedenle hastalara baştan bir fiyat belirtmek mümkün olmamaktadır.
Varis
Damar genişlemesi, birçok insanı etkileyen bir durumdur ve genellikle kılcal damarlar ve toplardamarları içerir. Bu hastalık tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Günümüz teknolojileri sayesinde ameliyatsız yöntemlerle başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.
Lazer, radyofrekans, köpük ve yapıştırma gibi yöntemlerle 1 mm’den birkaç cm’ye kadar tüm varisler tedavi edilebilmektedir.
Varis tedavi ücretleri hastadan hastaya farklılık gösterebilir, çünkü her hastanın varis yoğunluğu farklıdır. Bu nedenle, varis tedavi fiyatlarını öğrenmek için ücretsiz muayene imkanından yararlanarak hekimlerimizle yüz yüze görüşebilirsiniz. Ayrıca aşağıda yer alan WhatsApp hattımıza hastalığınızı gösteren resimler göndererek de fiyat bilgisi alabilirsiniz. (1,2,3,4)
Ben Aldırma
Yüz bölgesi başta olmak üzere vücudun her yerinde görülebilen benler, tüm insanları etkileyen kozmetik ve estetik bir sorundur. Boyutları iğne ucu kadar küçük olabileceği gibi vücudun büyük bir kısmını kaplayacak kadar büyük de olabilirler.
Benler genellikle büyüme ve yayılma eğilimindedir. Eğer güneşin zararlı ışınlarına fazla maruz kalınırsa, kanserleşme riski artabilir ve cilt kanseri ile benlerin karışması muhtemel hale gelir. Bu nedenle, benlerin alınması önerilir.
Ben aldırma işlemi ameliyatsız yöntemlerle yapılmaktadır. Lazer, radyofrekans, elektrokoter yanı sıra plazma gibi yöntemler kullanılmaktadır.
Ben aldırma fiyatları, benlerin büyüklüğü, alınacak benlerin sayısı ve kişinin SGK güvencesine bağlı olarak değişmektedir. Örneğin, ilk alınan benler ile sonradan eklenen benler arasında indirim farkı olmaktadır. Bu nedenle ben aldırma fiyatlarımızı ücretsiz muayene imkanı ile ya da WhatsApp hattımıza benlerinizi gösteren resim göndererek öğrenebilirsiniz. (5)
Hemanjiom (Damar Beni)
Bebeklerde doğuştan ortaya çıkan bir hastalık olan hemanjiom, damar beni olarak da bilinir. Anne babaların bu konuda bilinçli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Hemanjiom ile hayata merhaba diyen bebeklerin takibi önemlidir.
Hemanjiom, çocuğun büyümeye başlamasıyla birlikte küçülerek kaybolabilir ya da tam aksine büyüme evresine girebilir. Hemanjiom, büyümeye başladığında vücuttaki yerine göre risk taşır. Örneğin, göz çevresinde ise görme bozukluğuna sebebiyet verebilir. Bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir.
Hemanjiom tedavisinde kalp damar cerrahlarımız yanı sıra genel cerrahi uzmanlarımız istişare halinde hareket etmektedir. Lazer, radyofrekans gibi yöntemlerin yanı sıra köpük ve skleroterapi gibi ameliyatsız tedavi yöntemleri de uygulanmaktadır.
Hemanjiom tedavi fiyatları hastadan hastaya değişmektedir, çünkü her hastanın hemanjiom büyüklüğü ve vücutta ki yerleşim yeri farklılık gösterebilmektedir. Hemanjiom muayenesi ücretsizdir ve en yakın IDEA Klinik’te ücretsiz muayene olabilirsiniz. Ayrıca, tedavi ücretleri hakkında bilgi almak için WhatsApp hattımıza görsel göndererek de ulaşabilirsiniz. (6,7,8)
Hemoroid (Basur Hastalığı)
Makatta kanama ve ilerleyen evrelerde makatta ağrı gibi şikayetlerle kendini gösteren hemoroid hastalığı, toplumda sıkça görülen proktolojik rahatsızlıklardan biridir. Anüs iç kısmında meydana gelenlere “iç hemoroid” denirken, anüs çevresindeki şişlik ve ağrıya yol açanlara ise “dış hemoroid” denir. Aynı hastada her iki tür de bulunuyorsa, bunun adı “miks hemoroid” olarak sınıflandırılır.
İç basur hastalığı, en sık karşılaşılan türüdür. İlk aşamada genellikle ağrısız kanama şikayetiyle kendini gösterir. Eğer önlem alınmazsa, anüs dışına çıkan şişlikler ve ağrı, iç basurun ilerlediğine işaret edebilir.
Hemoroid hastalığı mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Aynı zamanda hastaların kabız kalmaktan kaçınmaları ve dışkılama esnasında ıkınma alışkanlığından uzak durmaları gereken bir hastalıktır.
Hemoroid tedavisi, hastalığın evresine göre bazen kremle bazen de cerrahi operasyonla yapılması gerekebilir. İç hemoroidlerin 2. ve 3. evrelerinde RBL olarak bilinen (Rubber Band Ligation) yani Türkçe adıyla lastikle boğma yöntemi uygulanmaktadır. Eğer hastalık 4. ve son evreye ulaşmışsa, en başarılı hemoroid ameliyatı olarak kabul edilen THD uygulaması tercih edilir.
Hemoroid tedavi ücretleri yine hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda mutlaka muayene edilmesi gerekmektedir. Anoskop adını verdiğimiz küçük bir alet ile anüs iç kısmı gözlenmeli ve kanama ya da şişliğin hemoroid kaynaklı olduğu kesinleştirilmelidir. Hemoroid tedavi fiyatları doktor muayenesi ile belirlenmektedir. IDEA Klinik’in deneyimli kadın ve erkek proktoloji uzmanları, size memnuniyetle yardımcı olacaktır. (9,10,11,12,13)
Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs)
Genç erkeklerde sıkça görmeye alışkın olduğumuz kıl dönmesi, aynı zamanda kadınları da etkileyen proktolojik bir sorundur. Kuyruk sokumu bölgesinde cilt altına giren kıl ve yabancı cisimlerin cilt altında birikmesi durumunu ifade eder.
İlk başlarda herhangi bir şikayete neden olmasa da ilerleyen süreçte cilt altında biriken kılların artmasıyla birlikte makatta akıntı görülebilir ve bu duruma bağlı olarak kıl dönmesi apsesi ve ağrılı bir süreç ortaya çıkabilir.
Kıl dönmesi tedavisi ameliyatla yapılan bir uygulamadır. Genel cerrahi uzmanlarımızdan biri olan Op. Dr. Atilla KAYA tarafından geliştirilmiş olan Mikro Sinüsektomi uygulaması, kıl dönmesi ameliyatlarını oldukça konforlu hale getirmiştir. 5-10 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşen kıl dönmesi ameliyatı sonrasında kişi evine, işine yani hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Çok nadir durumlarda 1 gün istirahat önerilebilir.
Kıl dönmesi tedavi fiyatları da yine hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Birçok hasta tedaviye erken süreçte karar verirken, bazı hastalar yıllar boyunca kıl dönmesi ile yaşadıktan sonra tedaviye yönelirler. Tedavi ücretleri, kıl deliği giriş sayısı, kıl deliği çıkış sayısı ve apse varlığı gibi faktörlere göre belirlenir.
IDEA Klinik’te kıl dönmesi muayenesi ücretsizdir. Size en yakın kliniğimizden ücretsiz muayene imkanı sağlayabilirsiniz. Tedavi yöntemleri ve sonrası süreç hakkında daha fazla bilgi almak için kadın ve erkek genel cerrahlarımızla iletişime geçebilirsiniz. (14,15)
Makat Çatlağı (Anal Fissür)
Makatta ağrı şikayetinin en önemli sebeplerinden biri olan Anal Fissür (makat çatlağı), kadın-erkek, genç ve yaşlı herkesi etkileyebilir. En önemli nedenleri arasında kabızlık, sertleşmiş dışkı, ters ilişki ve anüse sokulan yabancı cisimler yer almaktadır.
En belirgin belirtisi makatta ağrı ve dışkılama sonrasında peçeteye bulaşan taze kan olabilir. Yaşanan ağrı şikayeti hastalığın akut ya da kronik evresine bağlı olarak, dakikalar içinde hafifleyebilir ya da saatlerce sürebilir.
Eğer 1 hafta içinde geçmeyen bir makat ağrısı şikayetiniz varsa, mutlaka bir proktoloji uzmanına muayene olmanız gerekmektedir. Muayeneye önem vermek, hastalığın akut dönemde tedavi edilmesine yardımcı olabilir. Akut dönemde, Anuflex ve Rectoderm gibi kremlerle tedavi edilebilirken, hastalığın kronikleşmesi durumunda Botox enjeksiyonları veya ameliyat gerekebilir.
Makat çatlağı tedavi ücretleri yine kişiden kişiye değişebilmektedir. İlk adım olarak muayene olmanız önerilir. Çünkü hastalığın akut ya da kronik olduğu tespit edilerek, gerekirse Anuflex gibi merhemlerle tedavi denenebilir. Ayrıca duruma göre Botox uygulaması da önerilebilir. Makat çatlağı ameliyatında anüs kaslarının kesilmesi gereken bir durum olmadığını belirtmek isteriz. (16,17,18,19)
Siğil, Makat Siğili, HPV Virüsü
Son yıllarda hasta sayısında hızlı bir artış kaydedilen cilt problemlerinden biri de siğillerdir. Cilt ve mukozayı etkileyen bu sorunu mutlaka ciddiye almalısınız, çünkü Human Papilloma Virus (HPV) kaynaklıdır ve hem kişinin kendi vücudunda yayılma potansiyeline sahiptir hem de diğer insanlara bulaşma riski taşır.
200’den fazla tipi bulunan HPV virüsü kişiden kişiye ya da ortak kullanım alanlarından kolayca bulaşabilir. Bulaşmayı ve soruna yol açmayı engellemek için geliştirilen aşılar mevcuttur. Örneğin, Gardasil ve Cervarix gibi aşılar hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
Siğiller mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Bu amaçla, genel cerrahi uzmanlarımız birkaç dakika içinde Radyofrekans uygulamasını gerçekleştirmektedir.
Siğil tedavi ücretleri de her hastada farklılık gösterebilir çünkü her insanın siğil yaygınlığı farklı olabilir. Ayrıca, siğilin vücudun hangi bölgesinde bulunduğu da önemlidir. El ve ayak siğilleri ile genital bölgede yer alan kondilom türü siğiller farklı bir tedavi gerektirebilir. Örneğin, makat siğili tedavisi sonrasında kontrol süreci bulunmaktadır. 6 aylık süreçte yeni çıkan makat siğillerinin tekrar alınması gerekebilir. HPV virüsünün vücuttan atıldığına karar verilene kadar ilgilenilmesi önemlidir.
IDEA Klinik’te el, ayak, yüz ve vücuttaki siğiller için herhangi bir muayene ücreti alınmamaktadır. (Genital bölge siğilleri için muayene ücreti alınır.) (21,22,23,24)
Makat Fistülü
Makat bölgesinde kötü kokulu akıntılara neden olan sorunların başında anal fistül (makat fistülü) gelmektedir. Anal apsenin geç boşaltılması veya kontrolsüz bir şekilde kendi kendine boşalması sonucunda ortaya çıkar. Kalın bağırsak ile makat arasında iki ucunda açık tünel şeklinde tarif edilir. Durumuna göre komplike veya inkomplike şeklinde sınıflandırılır.
Anal apse problemi yaşayan bireyler, tedavi sonrası dönemde makat fistülü olabileceği konusunda dikkatli olmalıdır. Eğer makat bölgesinde anal fistülüne benzer bir şikayet fark ederlerse, mutlaka bir proktoloji uzmanına muayene olmalıdır. Anal fistül, kendi kendine iyileşme olasılığı bulunmayan bir durumdur. Tedavisinde son yıllarda başarılı sonuçlar elde ettiğimiz lazer yöntemini kullanıyoruz.
Makat fistülü tedavi ücretleri hastadan hastaya değişkenlik gösteren bir durumdur. Düz (komplike) veya kasların arasından geçen inkomplike fistüllerin tedavi zorlukları farklılık gösterir. Bu nedenle, öncelikle fistül türü tespit edilerek tedavi yöntemi ve ücreti belirlenir.
Nasır Tedavisi
Bazen durum öyle bir noktaya gelebilir ki yere basamayacak duruma gelirsiniz. Çoğu zaman ciddiye almadığımız nasır sorunu, maalesef kişinin özgürlüğünü kısıtlayabiliyor. Deride sürtünmeye bağlı olarak gelişen nasırlar özellikle yanlış ayakkabı modeli ve numarası seçimiyle ilişkilidir.
Nasır tedavisi için ameliyat gibi can sıkıcı ve kişiyi kısa süreli de olsa işinden uzaklaştıran yöntemlere ihtiyaç yoktur. Radyofrekans gibi gelişmiş cihazlarla tedavi sadece dakikalar içinde gerçekleştirilebilmektedir.
Nasır tedavi ücretleri yine doktor muayenesi ile belirlendiğini belirtmek istiyorum. Muayene için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
Yağ Kisti, Yağ Bezesi (Lipom)
Vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için yağ salgılaması gereklidir. Bu işlem genellikle ter bezlerinin delikleri aracılığıyla gerçekleşir. Ancak, bu deliklerin tıkanması durumunda yağ vücut altında birikmeye başlar ve bu da yağ bezesi oluşumuna yol açabilir.
Bu yağ birikimi vücudun farklı bölgelerinde olabileceği gibi, kafa derisinde de meydana gelebilir. Vücutta oluşan yağ birikimine yağ bezesi denirken, kafa derisinde oluşan daha sert yapıdaki yağ birikimine ise yağ kisti adı verilir. Her iki durumun tedavisi de klinik ortamında, genellikle kısa bir süre içinde, örneğin 5 dakika gibi kısa bir süre içinde gerçekleştirilebilmektedir.
Yağ bezesi veya kistinin çıkarılması işlemi sırasında mümkün olduğunca küçük kesiler tercih edilmelir. Bu sayede iyileşme süreci daha hızlı ve rahat olabilir. Biz de bu bilinçle tedavilerimizi gerçekleştiriyoruz. Yağ bezesi tedavi ücretleri konusunda ise, bezeyi veya kisti çevreleyen büyüklüğe ve özelliklere göre değişiklik gösterebilir. Ücretsiz muayene imkanımızı kullanarak ya da hastalığı gösteren resimler ile WhatsApp hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
BİLİMSEL KAYNAKLAR
- Evans, C. J., Fowkes, F. G. R., Ruckley, C. V., & Lee, A. J. (1999). Prevalence of varicose veins and chronic venous insufficiency in men and women in the general population: Edinburgh Vein Study. Journal of Epidemiology & Community Health, 53(3), 149-153.
- Rai, A., Porsalman, M., Khatony, A., & Sobhiyeh, M. (2019). Comparison of foam sclerotherapy versus radiofrequency ablation in the treatment of primary varicose veins due to incompetent great saphenous vein: Randomized clinical trial. Journal of Vascular Nursing, 37(4), 226-231.
- Hingorani, A., Chait, J., Kibrik, P., Alsheekh, A., Marks, N., Rajaee, S., … & Ascher, E. (2020). Spontaneous hemorrhage from varicose veins: A single-center experience. Journal of Vascular Surgery: Venous and Lymphatic Disorders, 8(1), 106-109.
- Vasudevan, B. (2014). Venous leg ulcers: Pathophysiology and Classification. Indian dermatology online journal, 5(3), 366.
- Kizilbey, K., & AKDESTE, Z. M. (2013). MELANOMA CANCER. Sigma: Journal of Engineering & Natural Sciences/Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi, 31(4).
- Chamli, A., Aggarwal, P., Jamil, R. T., & Litaiem, N. (2019). Hemangioma.
- Adam, Y. G., Huvos, A. G., & Fortner, J. G. (1970). Giant hemangiomas of the liver. Annals of surgery, 172(2), 239.
- Zhang, W., Huang, Z. Y., Ke, C. S., Wu, C., Zhang, Z. W., Zhang, B. X., … & Chen, X. P. (2015). Surgical treatment of giant liver hemangioma larger than 10 cm: a single center’s experience with 86 patients. Medicine, 94(34).
- Sun, Z., & Migaly, J. (2016). Review of hemorrhoid disease: presentation and management. Clinics in colon and rectal surgery, 29(01), 022-029.
- Margetis, N. (2019). Pathophysiology of internal hemorrhoids. Annals of gastroenterology, 32(3), 264.
- Lohsiriwat, V. (2015). Treatment of hemorrhoids: A coloproctologist’s view. World Journal of Gastroenterology: WJG, 21(31), 9245.
- Albuquerque, A. (2016). Rubber band ligation of hemorrhoids: A guide for complications. World journal of gastrointestinal surgery, 8(9), 614.
- Giamundo, P. (2016). Advantages and limits of hemorrhoidal dearterialization in the treatment of symptomatic hemorrhoids. World journal of gastrointestinal surgery, 8(1), 1.
- De Parades, V., Bouchard, D., Janier, M., & Berger, A. (2013). Pilonidal sinus disease. Journal of visceral surgery, 150(4), 237-247.
- Velotti, N., Manigrasso, M., Di Lauro, K., Araimo, E., Calculli, F., Vertaldi, S., … & Musella, M. (2019). Minimally invasive pilonidal sinus treatment: A narrative review. Open Medicine, 14(1), 532-536.
- Beaty, J. S., & Shashidharan, M. (2016). Anal fissure. Clinics in colon and rectal surgery, 29(01), 030-037.
- Madalinski, M. H. (2011). Identifying the best therapy for chronic anal fissure. World journal of gastrointestinal pharmacology and therapeutics, 2(2), 9.
- Manookian, C. M., Fleshner, P., Moore, B., & Teng, F. (1998). Topical nitroglycerin in the management of anal fissure: An explosive outcome!. The American surgeon, 64(10), 962.
- Chan, D. L., Ravindran, P., & White, S. I. (2018). Anal tone may predict recurrence after botulinum toxin for chronic anal fissure. ANZ journal of surgery, 88(4), 385-386.
- Acar, T., Acar, N., Güngör, F., Kamer, E., Güngör, H., Candan, M. S., … & Haciyanli, M. (2019). Treatment of chronic anal fissure: Is open lateral internal sphincterotomy (LIS) a safe and adequate option?. Asian journal of surgery, 42(5), 628-633.
- Braaten, K. P., & Laufer, M. R. (2008). Human papillomavirus (HPV), HPV-related disease, and the HPV vaccine. Reviews in obstetrics and gynecology, 1(1), 2.
- Lee, L. Y., & Garland, S. M. (2017). Human papillomavirus vaccination: the population impact. F1000Research, 6.
- Waggoner, S. E. (2003). Cervical cancer. The Lancet, 361(9376), 2217-2225.
- Yanofsky, V. R., Patel, R. V., & Goldenberg, G. (2012). Genital warts: a comprehensive review. The Journal of clinical and aesthetic dermatology, 5(6), 25.
- Whiteford, M. H. (2007). Perianal abscess/fistula disease. Clinics in colon and rectal surgery, 20(02), 102-109.